Utbildningar

Om utbildningarna

Här erbjuder vi en webbutbildning som ger grundläggande kunskap om diskrimineringslagen och dess tillämpning. Ni hittar även en webbutbildning i fyra steg, där vi går igenom grunderna i ett förändringsarbete. Med dessa verktyg kan ni undersöka er verksamhet och ta fram åtgärder som kan göra att barn och unga känner sig ännu mer inkluderade och välkomna till er.

OM NI ÖNSKAR ett skräddarsytt utbildningskoncept så fixar vi det! Vanligtvis inleder vi med en föreläsning om ca 60 min med efterföljande samtal och workshops. Utbildningen kan delas upp på en halv- eller heldag eller på flera tillfällen. Utbildningen genomförs digitalt eller IRL, allt utifrån era behov och önskemål.

Hur?

Webbutbildningarna är kostnadsfria och tar mellan 15-25 min att göra. Varje del är fristående och du väljer själv vad som passar dig eller din verksamhet bäst. Du kan genomföra utbildningen själv, men för att få ut så mycket som möjligt av utbildningarna kan det vara bra att diskutera reflektionsfrågorna och göra vissa av uppgifterna tillsammans med andra!

OBS: om ni hellre önskar att vi kommer till er ”irl” med en föreläsning och/eller workshop så är det inga problem. Hör av er så pratar vi ihop oss om vad som passar er verksamhet bäst.

För vem?

Webbutbildningarna riktar sig till dig som möter barn i åldrarna 8-12 år och som önskar mer kunskap kring lagen. Eller som vill skapa verksamheter som inkluderar fler barn och ungdomar.

Mer kunskap

Med webbutbildningarna kan du på ett enkelt sätt lära dig mer om diskrimineringslagen och praktiskt förändringsarbete. Vill du sedan ha mer kunskaper, så har Rättighetscentrum Västerbotten fler fördjupande utbildningar. Läs mer om alla våra utbildningar här.